Van welke materialen zijn onze sieraden gemaakt?

Onze sieraden zijn van verschillende materialen gemaakt. Zo hebben we Stainless Steel, 925 Sterling Zilver, Koper en Gold- of Silverplated sieraden. Maar wat is nu het verschil? Dat vertellen we je in deze blogpost!

Stainless Steel

Stainless Steel wordt ook wel edelstaal genoemd en heeft de schittering en textuur waar veel mensen gek op zijn. Het materiaal kan niet roesten, maar is ontzettend sterk. Daarnaast lijkt het op zilver, maar is het een stuk goedkoper. In sommige gevallen kan Stainless Steel toch aangetast worden, dit kan bijvoorbeeld door chloor of het gebruik van parfum. Wanneer je onze tips gebruikt om je sieraden mooi te houden, gaan ze lang mee.

Gold- en Silverplated

Plated sieraden zijn sieraden van metaal met een laagje ander metaal daar over heen. Een voorbeeld hiervan is een koperen ring, wanneer je hier een laagje goud overheen zit noemen we dit goldplated. Een dun laagje goud of zilver zorgt er meteen voor dat de sieraden betaalbaarder zijn dan de sieraden van volledig goud of zilver. Als je gebruik maakt van onze tips, dan kun je deze sieraden lang dragen.

925 Sterling Zilver

925 Sterling Zilver bestaat voor 92,5 % uit zilver en voor 7,5% uit ander hard materiaal zoals koper. Puur zilver is namelijk zacht en buigzaam en uiteindelijk niet sterk genoeg. Daarom wordt er altijd een harder materiaal toegevoegd!

Koper/Copper

Koper wordt veel gebruikt in sieraden, zoals je hierboven al kunt lezen wordt het ook gebruikt bij onze 925 Sterling Zilver sieraden. Koper is een half edelmateriaal wat betekent dat het materiaal reageert op lucht en vochtigheid. Hierdoor kunnen deze sieraden donkerder worden. Daarnaast kan koper reageren op de zuurgraad van je huid, door groen uit te slaan.  Dit is bij iedereen wel verschillend. Gelukkig kun je dit makkelijk wegpoetsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.