Hoe houd ik mijn sieraden lang mooi?

Wanneer je na lang twijfelen eindelijk die mooie ring aanschaft dan wil je natuurlijk ook dat deze mooi blijft. Het is zonde van je geld én van je sieraden wanneer deze na verloop van tijd dof of roestig worden. Maar hoe houd je nou onze sieraden mooi? In deze blog geven we je tips om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden!

 

1. Doe je sieraden af voordat je gaat slapen

We kennen het allemaal, na een lange dag heb je niet altijd zin om je sieraden nog af te doen. Maar we raden je sterk aan om dit toch wel te doen! Sieraden slijten sneller wanneer je deze dag én nacht inhoudt. Daarnaast bestaat er een kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen. Zweet je veel in de slaap? Ook dan is het verstandig om je sieraden af te doen.

 

2. Voorkom dat je sieraden in aanraking komen met water

Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op je sieraden (ook na een aantal keer goed schoonmaken), dit zal uiteindelijk voor verkleuring zorgen. Hierbij is het ook belangrijk dat je je sieraden niet opbergt op de badkamer. De luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat je sieraden alsnog verkleuren.

 

3. Verklein de kans op knopen in je sieraden

Wanneer je je sieraden opbergt, is het erg belangrijk om alle sluitingen dicht te doen. Dit voorkomt de kans dat er knopen ontstaan. Daarnaast bespaart het je ook heel veel tijd en moeite ;-)

 

4. Houd je sieraden vrij van cosmetische producten

Sieraden kunnen naast water ook niet goed tegen parfum, make-up, bodylotion, haarlak en zeep. Je sieraden worden door deze producten heel dof en kunnen uiteindelijk ook gaan slijten. Zorg er dus voor dat je eerst jezelf klaarmaakt voordat je je sieraden om gaat doen!

 

5. Houd je sieraden weg van zonlicht

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat er iets werd verkleurd door de zon; je nagellak of je favoriete kledingstuk. Maar wist je dat dit ook met je sieraden kan gebeuren? Houd je sieraden daarom weg van de zon. Niet alleen kunnen deze van kleur veranderen, maar ze kunnen ook geel of zwart uit gaan slaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.